Ledňáček

10. listopadu 2008 v 21:19 |  Zvířata
Ledňáčka nalezneme nejen v celé Evropě,ale také v jižní Asii,ale i na severu Afriky.Na východě se zabydlel na Šalamounových ostrovech v Tichém oceánu.Patří k výrazně zbarveným ptákům.Hlava a křídla jsou tyrkysově modrá a bříško hnědé až rezavé.Váží asi 40g a měří 15-17cm a rozpětí křídel má 25 cm.
Ledňáčci milují samotářský život,který tráví u klidně tekoucích a průzračně čistých potoků.Hnízda si vyhrabává zobákem ve strmých březích vod.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Eva* Eva* | Web | 10. listopadu 2008 v 21:31 | Reagovat

Ptáček krasaveček. Docela mě překvapilo to rozpětí křídel, myslela jsem že je menší.

Krásný zbytek večera a neboj, už smutná nejsem.

2 Mirka Mirka | Web | 10. listopadu 2008 v 22:34 | Reagovat

To mě zase zaujala jeho povaha toho ptáčka, ta je mi moc sympatickáa měla bych jeden dotaz, ta fotka je tvoje? Kdo jsi k ptáčkovi přišel? Zdraví Mirka.

3 jana jana | Web | 11. listopadu 2008 v 16:16 | Reagovat

Také jsem si myslela,že je menší,ale když si představím tělíčko a délku dvou křídel,tak on opravdu maličký je.

4 Vendea Vendea | Web | 12. listopadu 2008 v 13:20 | Reagovat

krásný ptáček

5 corly corly | 12. listopadu 2008 v 22:05 | Reagovat

Roztomilý....taky bych si ho chtěla vzít do dlaně a pohladit.:-)

6 Kittanya Kittanya | Web | 20. dubna 2010 v 19:38 | Reagovat

A mě zase vrtá hlavou, proč vypadá, že má tělíčko menší jak hlavu... Na každé fotce takhle vypadá...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama